Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، بعد از وقفه یک‌هفته‌ای که به درخواست اروپایی‌ها در مذاکرات صورت گرفت، از پنجشنبه هفته گذشته دور جدید مذاکرات از سر گرفته شد. علی باقری، مسئول هیات مذاکره‌کننده ایرانی در بدو آغاز مذاکرات اراده طرف غربی برای رسیدن به نتیجه را جدی دانست. روزنامه فرهیختگان در گفت‌وگویی که با سیدمصطفی خوش‌چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل داشته‌است روند مذاکرات و جدیت طرف غربی برای رسیدن به مذاکره را مورد بررسی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوش‌چشم معتقد است تلاش‌های بی‌نتیجه یک‌هفته اخیر آمریکا برای وارد کردن فشار بین‌المللی به ایران غربی‌ها را ناچار کرده است تا به میز مذاکره بازگردند. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

با توجه به اینکه باقری گفت «احساس می‌کنند طرف مقابل برای ورود به گفت‌و‌گوی موثر اراده جدی دارد» درحالی‌که هنوز پیشنهادهای ایران مورد بحث قرار نگرفته و قرار است در کارگروه‌ها مورد برررسی قرار گیرد، دلیل این حرف باقری را چه چیزی می‌دانید؟ آیا پالس مثبتی از طرف غربی به ایران داده شده است؟

اولا که پیش‌نویس‌ها درحال بحث قرار گرفته و جلسات کارگروه‌ها شروع شده است. اما اگر دلیل این صحبت باقری را بخواهم دقیق بگویم باید گفت طرف غربی اسیر ابتکار عمل ایران شده است و بعد از اینکه در دور قبلی بعد از دو جلسه تشکیل کارگروه‌ها یعنی یک جلسه کارگروه تحریمی و یک جلسه نیز کارگروه هسته‌ای، به‌طور ناگهانی بلینکن با مصاحبه‌ای اروپایی‌ها را تشویق به قطع مذاکرات کرد و مذاکرات به‌طور ناگهانی دچار مکث شد تا اروپایی‌ها درمورد پاسخ به پیشنهادهای ایران مواضع‌شان را یکپارچه کنند و بعد از بازگشت اروپایی‌ها درگیر بررسی پیش‌نویس‌های ایران شده‌اند. یعنی کاری را که هفته‌ گذشته ناقص گذاشته‌اند ادامه می‌دهند و این مکث و خواسته آمریکایی‌ها هیچ تاثیری نداشته است. آمریکایی‌ها سعی کردند ترکیه، امارات، چین و روسیه را با خود همراه کنند که نتوانستند و براساس اخبار در این زمینه کاملا شکست خورده‌اند. اماراتی‌ها درخواست آمریکا برای عدم گسترش روابط تجاری با ایران را نپذیرفتند، روسیه و چین نیز درطول مذاکرات تمام‌قد پشت ایران ایستاده و تحریم‌های آمریکا را محکوم کرده‌اند. بعد از اینکه دیپلماسی آمریکایی برای افزایش فشار دیپلماتیک روی ایران در هفته جاری شکست خورد اروپایی‌ها برگشتند و درحال بررسی پیش‌نویس‌های ایران هستند و پذیرفته‌اند که درمورد آن صحبت کنند. البته ممکن است این یک ژست باشد برای نشان دادن تمایل‌شان به مذاکره و ممکن است واقعی باشد اما قطعا در یک جمله کلیدی می‌شود گفت که درمقابل به دست گرفتن ابتکار توسط ایران و ارائه دو پیش‌نویس که به‌منزله عملگرایی ایران بود، اروپایی‌ها مجبور به پذیرش واقعیت شدند. این واقع‌گرایی بسیار مهم است، از این جهت که ابتکار عمل در دست ایران است و علی‌رغم مکث مذاکرات تحت‌تاثیر آمریکا و فرامین بلینکن، غربی‌ها مجبور به پذیرش پیش‌نویس‌ها شدند.

آیا می‌شود گفت بین آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران و عزم اروپایی‌ها ارتباطی وجود دارد؟ با توجه به اینکه کشور‌های بلوکه‌کننده دارایی‌های ایران تحت‌تاثیر دستورهای آمریکا قرار دارند؟

مساله این است که یکی از ابزار‌های فشار آمریکا علیه ایران در چند روز گذشته سعی این کشور در بلوکه نگه‌ داشتن دارایی‌ها ایران و کاهش صادرات نفت ما از طریق فشار به طرف چینی و انجام اقدامات تروریستی در دریا بود که این اقدامات نتیجه‌ای نداد. آزادسازی اموال ایران از فشار تحریم علیه ما کاسته و غربی‌ها را مجبور به بازگشت به پای میز مذاکره و بررسی مجدد پیش‌نویس‌های ایران کرده است.

آیا ایران از مواضع خودش درمورد بازنگری ۶ دور پیشین مذاکرات وین کوتاه آمده است؟

به‌هیچ‌عنوان این اتفاق نیفتاده و ایران در دور هفتم دو پیش‌نویس مطرح کرده است. همواره بیان شده که این پیش‌نویس‌ها در چارچوب برجام و براساس وین۶ بوده است، اما برخی نکات در پیش‌نویس وین۶ ناقض برجام بود که اینها در پیش‌نویس جدید اصلاح ‌شده و برخی نکات مورد جدل نیز از پیش وجود داشته که جای آن خالی مانده و بین طرف ایرانی و اروپایی توافقی حاصل نشده است. در پیش‌نویس جدید پیشنهاد‌هایی برای جاهای خالی داده شده و پیش‌نویس کامل شده است. می‌شود گفت ارائه این پیش‌نویس یک گام روبه‌جلو بوده اما طرف غربی همواره این را نمی‌پذیرفت و بیان می‌کرد پیش‌نویس وین۶ را قطعی دانسته و حاضر به بازنگری در آن نیست. به‌عبارتی، حاضر به جدل و بحث درمورد پیش‌نویس جدید ما نیست اما روز پنجشنبه در ادامه کار طرف غربی بالاخره پذیرفته که پیش‌نویس ارائه‌شده توسط ایران را در داخل کارگروه‌ها مورد بررسی قرار بدهد و این یعنی عقب‌نشینی. حال اگر غربی‌ها می‌خواهند عقب‌نشینی خود را توجیه کرده و وجهه خود را حفظ کنند، آن بحث دیگری است. قطعا ایران هیچ تغییری در مواضع خود نسبت به هفته گذشته نداشته و همچنان بر موضع پیشین خود ایستاده است و باید مذاکرات براساس ابتکار عمل ایران جلو برود. پیش‌نویس‌های ایران در چارچوب نص‌صریح برجام۲۰۱۵ است و اصل دعوا در این است که طرف غربی بیش از برجام۲۰۱۵ از ایران امتیاز می‌خواهد؛ برجام جدیدی که امتیازات کمتری به ایران داده و امتیازات بیشتری بگیرد. برای همین تکیه غربی‌ها بر این بود که پیش‌نویس جدید ما را نمی‌پذیرد. اما حالا شاهدیم که آنها مجبور شده‌اند به مذاکرات برگردند و در کارگروه‌ها روی همین پیش‌نویس‌ها کار کنند. باید دید آیا این اقدامات آنها نمایش مذاکره است یا واقعا قصد مذاکره دارند. صداقت آنها در پایان جلسه کارگروه‌ها و پس ‌از جلسه کمیسیون مشترک قابل ارزیابی خواهد بود.

با توجه به سنگ‌اندازی‌هایی که آمریکایی‌ها انجام می‌دهند و شما به آن اشاره کردید، آیا می‌توان به بازگشت آمریکا به میز مذاکرات و رسیدن به توافق امیدوار بود؟

موضوع بر سر این است که تحریم‌ها لغو شود. آمریکا باید تحریم را لغو کرده و ارائه تضمین را بپذیرد. اروپایی‌ها خودشان عمل‌کننده به تحریم‌های آمریکا هستند و درحقیقت تحریم‌های اصلی تحریم‌های آمریکاست. اگر آمریکا بپذیرد که تحت راستی‌آزمایی تحریم‌ها را لغو کرده و تضمین نیز بدهد، دیگر فرقی نمی‌کند که به برجام برگردد یا نه. اروپایی نیز راجع به خودشان تنها تعهد نمی‌دهند، بلکه قرار است قانونی نوشته شود که هم آنها و هم آمریکا مجری آن باشند. ما با اروپا راجع اروپا صحبت نمی‌کنیم بلکه راجع به تحریم صحبت می‌کنیم. ما اصلا به‌دنبال بازگشت آمریکا به میز مذاکره نیستیم و آمریکاست که می‌خواهد بدون دادن هزینه و ارائه تضمین به میز مذاکره بازگردد. ما به‌دنبال رفع تحریم‌ها هستیم و مواردی مثل راستی‌آزمایی، تضمین و خسارت همه برای این است که مطمئن شویم آمریکا در عمل نمی‌تواند فریبکاری کند و با ایجاد هزینه‌های بالا برای ایران از برجام خروج کند. درحقیقت این نوع نوشتار و مذاکره ماست که می‌تواند وضعیت را متفاوت از سال۲۰۱۵ و نتایج اولیه برجام کند و اگر دقت لازم نشود مجددا دچار خسران می‌شویم. نگاه ما این‌گونه است که تیم جدید در دوران دولت رئیسی که برخی کارشناسان قبلی هم در آن حضور دارند این فراست و مهارت را دارد که با توجه به تجربه قبلی درمقابل این‌گونه فریبکاری‌های آمریکا بایستد و دلیل برخورد سرسختانه آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها با پیش‌نویس‌های جدید ارائه‌شده توسط ایران نیز همین است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا مذاکرات ایران اروپا پیش نویس های ایران پیش نویس جدید آمریکایی ها پیش نویس ها اروپایی ها کارگروه ها میز مذاکره تحریم ها طرف غربی غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۰۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهادهای بزرگ به بایرن مونیخ؛ پپ گواردیولا را برگردانید!

برخی از چهره‌های سرشناس فوتبال آلمان از تحقق یک رویای دور از دسترس استقبال می‌کنند: بازگشت پپ به بایرن!

طرفداری | لوتار ماتئوس و روزنامه‌نگار نشریه بیلد از بازگشت پپ گواردیولا به بایرن مونیخ استقبال می‌کنند.

به گزارش اسکای آلمان، در روزهایی که وضعیت سرمربی آینده بایرن مونیخ پیچیده‌تر از هر زمانی شده و حضور گزینه‌های مورد علاقه باواریایی‌ها در آلیانتس آرنا یکی پس از دیگری منتفی می‌شود، یک نام بزرگ، جذاب و غیرمنتظره حوالی بزرگ‌ترین باشگاه آلمان به گوش می‌رسد: پپ گواردیولا.

اگر چه تعهد پپ گواردیولا به قرارداد با منچسترسیتی، چیزی نیست که به راحتی از بین برود و بازگشت او به بایرن مونیخ بیش از آن‌چه یک احتمال باشد، یک رویاپردازی شیرین است، اما برخی از چهره‌های سرشناس فوتبال و مطبوعات آلمان شروع به حمایت از همکاری دوباره پپ و بایرن پرداخته و بازگشت این سرمربی اسپانیایی به آلیانتس آرنا را پیشنهاد داده‌اند.

لوتار ماتئوس، اسطوره بایرن مونیخ و یورگ آلتوف، مدیر و روزنامه‌نگار نشریه بیلد از بازگشت پپ گواردیولا به مونیخ استقبال می‌کنند:

لوتار ماتئوس:

بدون شک، پپ گواردیولا مربی بزرگی است که می‌تواند ورزشگاه آلیانتس آرنا را روشن کند (به وجد بیاورد). هیچ تردیدی در مورد توانایی‌های او وجود ندارد. اما با توجه به شرایط و احتمالات فعلی، من روی بازگشت او شرط نمی‌بندم.

یورگ آلتوف:

باید به غیرممکن‌ها فکر کرد! گواردیولا عاشق مونیخ است و هنوز هم در این شهر آپارتمان دارد. او دوستِ کارل هاینتس رومنیگه است و اغلب برای دیدن دوستانش به مونیخ سفر می‌کند. او عاشق این شهر و این باشگاه است. اگر فرصتی برای بایرن پیش آید، باید به غیرممکن‌ها فکر کند!

پپ گواردیولا پس از تاریخ‌سازی در بارسلونا، یک سال استراحت کرد و در تابستان 2013 راهی بایرن مونیخ، فاتح سه‌گانه و قدرتمندترین باشگاه وقت اروپا شد. با وجود عملکرد عالی در فوتبال داخلی آلمان و ثبت میانگین 2/41 امتیاز به ازای هر مسابقه (بهترین عملکرد او میان تیم‌هایی که مربی‌گری کرده)، بایرن مونیخِ پپ گواردیولا ناکامِ بزرگ لیگ قهرمانان اروپا لقب گرفت و در سه فصل متوالی به ترتیب توسط رئال مادرید، بارسلونا و اتلتیکو مادرید از رقابت‌ها کنار رفت. 

تعهد گواردیولا به منچسترسیتی؛ خبری از بازگشت به بایرن مونیخ نیست

بایرن مونیخ در رویای همکاری دوباره با پپ گواردیولا

گواردیولا: بایرن مونیخ را خیلی دوست دارم و آرزو می‌کنم به زودی سرمربی خود را پیدا کند

از دست ندهید ????????????????????????

بایرلورکوزن رکورد 59 ساله را می‌شکند پاس دیدنی سردار آزمون برابر یوونتوس که با بی‌دقتی گل نشد (فیلم) کلوپ: امیدوارم با هوای بارانی اشک‌هایم را کسی نبیند پالما با ایرانی‌ها فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد

دیگر خبرها

  • شوک به کشتی جهان؛ مثبت شدن تست دوپینگ بروکس و بازگشت دیوید تیلور؟
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • پیشنهادهای بزرگ به بایرن مونیخ؛ پپ گواردیولا را برگردانید!
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس